• Health Village Banner

  HUS Terveyskylä

  Digitaaliset kanavat sairaanhoitoon – Terveyskylässä tekniikka menee ihmisen luokse

  Tutustu asiakastarinaan

 • Hoas Banner

  Hoas

  Unelmien kämppäkavereita älypuhelimella – digitaalinen palvelu huonetoverin hakuun

  Tutustu asiakastarinaan

 • Kommunal Banner

  Ammattiliitto Kommunal

  Parempia, henkilökohtaisempia palveluita ja viestintää jäsenille

  Tutustu asiakastarinaan

 • Red Barnet Banner

  Tanskan Pelastakaa Lapset -järjestö

  Paremmalla yhteistyöllä ja helpommalla työnteolla enemmän varoja lasten auttamiseen

  Tutustu asiakastarinaan

 • Hafslund Banner

  Hafslund ASA

  Tietoturvan ja hallinnan lisääminen pilvessä Enterprise Mobility & Securityn (EMS) avulla

  Tutustu asiakastarinaan

 • Varma Banner

  Varma

  VarmaWorks helpottaa yritysten ja yrittäjien arkea tarjoamalla joustavia ja yhteisöllisiä tilaratkaisuja

  Tutustu asiakastarinaan

 • Innofactor Skilli banner kuva

  Innofactor Skilli

  Tavoitteemme on kaksinkertaistaa oppimistulokset ja mahdollistaa laadukas opetus rajatuilla resursseilla

  Tutustu asiakastarinaan

 • Väestörekisterikeskus Banner kuva

  Väestörekisteri-
  keskus

  Kansalainen sähköisten palveluiden keskiössä – VRK:n Palvelunäkymien palvelumuotoilu

  Tutustu asiakastarinaan

 • KEHA-keskus banner kuva

  KEHA-keskus

  Digitaalisen työympäristön suunnittelu ja toteutus – vain kuukaudessa

  Tutustu asiakastarinaan

 • Rapala banner kuva

  Rapala

  Toiminnanohjausjärjestelmän avulla hallittua johtamista ja parhaimpien prosessien jalkauttamista

  Tutustu asiakastarinaan

 • Tanskan Syöpäjärjestö banner kuva

  Tanskan Syöpäjärjestö

  Ajantasaista asiakastietoa pilvipohjaisen analytiikkapalvelun avulla

  Tutustu asiakastarinaan

Hafslund ASA

Tietoturvan ja hallinnan lisääminen pilvessä Enterprise Mobility & Securityn (EMS) avulla

Hafslund ASA

Hafslund ASA on Pohjoismaiden suurimpia sähköyhtiöitä. Yhtiö omistaa Oslon alueen sähkö- ja kaukolämpöverkon ja on Norjan suurin kuluttaja-asiakkaiden sähkönmyyjä. Hafslund ASA on perustettu vuonna 1898 ja listattu Oslon pörssissä. Yhtiön liikevaihto vuonna 2016 oli 13,8 miljardia Norjan kruunua. Hafslundin strategiana on hyödyntää uusinta teknologiaa kaikissa toiminnoissaan. Yhtiö tekee yhteistyötä johtavien teknologiakonsulttien kanssa saadakseen käyttöönsä eri alojen parhaan osaamisen. Hafslundin oma DevOps-kehitystiimi tuottaa viikoittain innovatiivisia sähköisiä palveluita osoituksena yhtiön sitoutumisesta uuteen teknologiaan. ”Pilvipalveluiden käyttöönoton ollessa yhä helpompaa, tietoturvan ja palvelun hallinnan merkitys meille korostuu”, kertoo Hafslundin tietoturvajohtaja Øyvind Takøy Naas. Ehdollinen pääsy, loppukäyttäjien itsepalvelutoiminnallisuudet ja käyttöoikeuksien hallinta ovat avainalueita Hafslundin tietoturvan suunnittelussa. Oikeanlainen suunnittelu ja toteutus helpottavat yhtiön työntekijöiden päivittäistä työskentelyä merkittävästi ja tekevät siitä entistä itsenäisempää. ”Havaitsimme, että tarvitsemme kehittyneempää tietoturvaa ja parempia käyttäjien pääsynhallintaominaisuuksia. Tästä syystä otimme yhteyttä Innofactorin norjalaiseen tytäryhtiöön Lumagateen. Heidän tehtävänään oli suunnitella meille parhaat käytännöt näiden tarpeiden ratkaisuun, ja he tekivät sen täydellisesti.” Hafslund otti Lumagaten tuella käyttöön osia Microsoftin Enterprise Mobility & Securitysta hallitakseen tehokkaammin järjestelmiään ja kulujaan. ”Ratkaisuun sisältyi salasanojen uusiminen itsepalveluna, monivaiheinen käyttäjätunnistus ja Active Directory federointipalvelu on-premise Active Directorymme yhdistämiseksi Azure AD:hen. Se toimii loistavasti.”

Vanhat järjestelmät ovat haaste monille yrityksille. Edellisen sukupolven sovellusten ja alustojen alasajo vie aikaa. Hafslundin tavoitteena on ajaa vanhat palvelut ja järjestelmät alas yksi kerrallaan ja korvata ne pilvipohjaisilla ratkaisuilla. ”Ihannemaailmassa hankkisimme meille sopivimmat pilvipalvelut parhailta palveluntarjoajilta. Jos jokin palvelu ei toimisi niin hyvin, kuin toivomme, olisi sen vaihtaminen toiseen helppoa.” Tästä johtuen oikean alustan valinta on keskeistä. Hafslund on käyttänyt paljon aikaa Microsoft Azure -alustansa kehittämiseen mahdollisimman toimivaksi. Microsoft Azureen tulee yli 1 000 uutta ominaisuutta kuukaudessa. Uusien ominaisuuksien ymmärtäminen ja hyödyntäminen on haastavaa niiden suuren määrän takia, minkä vuoksi Hafslund pyrkii hyödyntämään alustaa parhaiten tuntevia konsultteja pysyäkseen kehityksen kärjessä. ”Viime viikolla puhuimme lounaalla eräästä Microsoft Azuresta puuttuvasta ominaisuudesta. Palatessamme lounaalta, huomasimme, että juuri tämä ominaisuus oli julkaistu. Tämä kuvaa hyvin tämän päivän innovaation nopeutta. Säästimme paljon aikaa, koska meidän ei tarvinnut itse kirjoittaa ja ottaa käyttöön komentojonoja ominaisuuden toteuttamiseksi. Sen sijaan saimme ongelmamme ratkaistuksi vain muutamalla hiiren painalluksella. Meillä ei ole yksinkertaisesti aikaa etsiä ja tutkia kaikkea uutta informaatiota, joten olen erittäin iloinen, että sain tämän tiedon kumppaniltamme. Esimerkki osoittaa, kuinka tärkeää yhteistyö alan huippuosaajien kanssa on”, Naas toteaa lopuksi.

“Havaitsimme, että tarvitsemme kehittyneempää tietoturvaa ja parempia käyttäjien pääsynhallintaominaisuuksia. Tästä syystä otimme yhteyttä Innofactorin tytäryhtiöön Lumagateen. Heidän tehtävänään oli suunnitella meille parhaat käytännöt näiden tarpeiden ratkaisuun, ja he tekivät sen täydellisesti.”

Øyvind Takøy Naas
Senior Advisor and Head of Security
Hafslund ASA

Innofactor Oyj

Keilaranta 9
02150 Espoo
myynti@innofactor.com
+358 10 272 9000
Ota yhteyttä!