• Health Village Banner

  HUS Terveyskylä

  Digitaaliset kanavat sairaanhoitoon – Terveyskylässä tekniikka menee ihmisen luokse

  Tutustu asiakastarinaan

 • Hoas Banner

  Hoas

  Unelmien kämppäkavereita älypuhelimella – digitaalinen palvelu huonetoverin hakuun

  Tutustu asiakastarinaan

 • Kommunal Banner

  Ammattiliitto Kommunal

  Parempia, henkilökohtaisempia palveluita ja viestintää jäsenille

  Tutustu asiakastarinaan

 • Red Barnet Banner

  Tanskan Pelastakaa Lapset -järjestö

  Paremmalla yhteistyöllä ja helpommalla työnteolla enemmän varoja lasten auttamiseen

  Tutustu asiakastarinaan

 • Hafslund Banner

  Hafslund ASA

  Tietoturvan ja hallinnan lisääminen pilvessä Enterprise Mobility & Securityn (EMS) avulla

  Tutustu asiakastarinaan

 • Varma Banner

  Varma

  VarmaWorks helpottaa yritysten ja yrittäjien arkea tarjoamalla joustavia ja yhteisöllisiä tilaratkaisuja

  Tutustu asiakastarinaan

 • Innofactor Skilli banner kuva

  Innofactor Skilli

  Tavoitteemme on kaksinkertaistaa oppimistulokset ja mahdollistaa laadukas opetus rajatuilla resursseilla

  Tutustu asiakastarinaan

 • Väestörekisterikeskus Banner kuva

  Väestörekisteri-
  keskus

  Kansalainen sähköisten palveluiden keskiössä – VRK:n Palvelunäkymien palvelumuotoilu

  Tutustu asiakastarinaan

 • KEHA-keskus banner kuva

  KEHA-keskus

  Digitaalisen työympäristön suunnittelu ja toteutus – vain kuukaudessa

  Tutustu asiakastarinaan

 • Rapala banner kuva

  Rapala

  Toiminnanohjausjärjestelmän avulla hallittua johtamista ja parhaimpien prosessien jalkauttamista

  Tutustu asiakastarinaan

 • Tanskan Syöpäjärjestö banner kuva

  Tanskan Syöpäjärjestö

  Ajantasaista asiakastietoa pilvipohjaisen analytiikkapalvelun avulla

  Tutustu asiakastarinaan

18.05.2017

Mobiili ja älykäs intranet – Terveiset SharePoint Virtual Summitista!

16.5. pidetyssä SharePoint Virtual Summit -tapahtumassa Microsoft kertoi SharePointiin tulossa olevista uusista ominaisuuksista. Tapahtuma jatkoi samaa linjaa viime vuonna pidetyn "Future of SharePoint" -tapahtuman kanssa, jossa Microsoft julkaisi tulevaisuuden visionsa SharePointista ja moderneista työvälineistä. Vaikka tapahtuman nimi viittasikin hyvin vahvasti SharePointiin, mukana vilahteli paljon muitakin termejä, kuten OneDrive, Yammer, Flow, PowerApps ja Teams.

Alkuun tarjolla oli hieman statistiikkaa viime vuodelta. SharePointin käyttö oli kasvanut 90 %, tallennetun sisällön määrä 300 % ja viime vuoden aikana luotiin yli 10 miljoonaa uutta SharePoint sivustoa. Tällä hetkellä yli 60 % lisensoiduista käyttäjistä käyttää SharePoint Onlinea.

Viestinnälliset sivustot alustana uuden sukupolven intraneteille

Jo tänä kesänä SharePoint Onlineen julkaistaan uudet viestinnälliset sivustot. Viestinnälliset sivustot jatkavat vahvasti samaa visiota modernien tiimisivustojen kanssa. Dynaaminen sisältö, mobiilikäyttö ja responsiivisuus olivat vahvasti esillä. Viestinnälliset sivustot toimivat selaimissa, mobiililaitteilla ja SharePoint-mobiilisovelluksessa. Ulkoasuun voi vaikuttaa palstoituksella, joka ei ollut vielä mahdollista moderneilla sivuilla työtiloissa. Sisältöä voi rikastaa web parteilla, kuten SharePointissa on aina tehty. Uutiset nostetaan SharePoint kotisivulle, kuten ne nousevat jo nyt moderneista tiimityötiloistakin.

SharePoint

Yammer integroituu jatkossa helpommin osaksi sisältöä ja on jatkossa se sisällön kommentointiin ja keskusteluun tarkoitettu työkalu.

SharePoint ja Teams tulevat lähemmäs toisiaan. Jatkossa SharePoint-sivuja voidaan tuoda suoraan Teams-kanavien välilehdiksi.

Helppoja lomakkeita PowerAppseilla ja automaatiota Flow:lla

PowerApps on ollut tuotantokäytössä viime lokakuusta. Ensi kesänä PowerAppseilla voi luoda räätälöityjä lomakkeita SharePointin listoihin ja kirjastoihin. SharePointissa lista on ollut se datavarasto ja tyypillisesti data keräämiseen on tehty jonkinlainen räätälöity lomake, koska SharePointin oletuslomakkeet eivät ole täyttäneet tehtäväänsä. Jatkossa lomakkeiden räätälöinti tulee olemaan helpompaa PowerAppsien avulla.

PowerAppseja voidaan jo nyt lisätä osaksi SharePoint-sivun sisältöä, joten sama PowerApps voi nyt toimia sekä mobiililaitteella että SharePoint sivustolla.

Flow sai uusia hyväksyntätyönkulkuja. Jatkossa dokumentin hyväksyminen tapahtuu Flow:n avulla ja hyväksyjä voi tehdä toimenpiteet ja kommentoida kätevästi suoraan Outlookista.

Haku personoituu

Nopea, personoitu haku hyödyntää Microsoft Graphin älykyyttä. Jatkossa haku tuo liittyvät henkilöt suoraan hakutulosten yhteyteen osaamisen, projektien tai mielenkiinnonkohteiden perusteella. Käyttäjäprofiilien täydentämisen ja ajantasaisuuden merkitys kasvaa. SharePoint kotisivun ja Delven kautta tehtyihin hakuihin tulevat mukaan henkilökortit, joiden kautta pääsee helposti käsiksi henkilön profiilitietoihin ja viimeisimpiin dokumentteihin.

Haku personoituu

SharePoint Frameworkin uudistuksia

SharePoint Framework tuo lisämahdollisuuksia modernien sivustojen sisällön muokkaukseen. Sivuston yläosaan tuodaan banneripaikka, jonka sisältö on täysin kehittäjän muokattavissa. Tämä on looginen paikka näyttää sivustoon liittyvää metatietoa. Listanäkymien ulkoasuun voidaan jatkossa vaikuttaa ja SharePointin valikoihin voidaan lisätä omia komentoja.

Web Part Connections tuli takaisin ja jatkossa voit ohjata web partin sisältöä toisella web partilla.

Ylläpitäjät – Admin Center uudistuu

SharePoint Admin Center päivittyy uuteen versioon, joka tarjoaa paljon enemmän SharePoint ylläpitäjille. Odotetuin uudistus on uusi sivustokokoelmien hallinta, joka näyttää nyt enemmän metatietoa ja kaikki, myös modernit, sivustokokoelmat samassa listauksessa. Filtteröinti sivuston perustietojen perusteella on mahdollista.

Admin Center

Sivustolistauksesta voi näppärästi valita esimerkiksi pitkän aikaa käyttämättä olleet sivustot ja lähettää viestin sivuston omistajille suoraan käyttöliittymästä.

Admin Centerin uusi dashboard-näkymä näyttää visuaalisesti informaatiota SharePoint-palvelun tilasta, sivustoista ja käyttöstatistiikasta. Tiedot ovat jatkossa saatavilla SharePoint ylläpito-oikeuksilla.

Hallitsemattomien laitteiden turvallisuutta voidaan parantaa jatkossa määrittelemällä automaattinen uloskirjautuminen käyttöön.

Matti Paukkonen
Senior Architect

Kirjoittaja tekee töitä joustavan työskentelyn ja tuottavuusratkaisujen, muun muassa SharePointin, Office 365:n ja Azuren, parissa.

Kommentit

Lisää kommentti

Nimi:   
Kommentti:   
Varmistus: Paljonko on yhdeksän miinus yksi?

Vastaus:  

Tällä kysymyksellä pyritään estämään lomakkeen automatisoitu käyttö.